Debat over EU-informatievoorziening

Met dank overgenomen van Tweede Kamer der Staten Generaal (Tweede Kamer) i, gepubliceerd op vrijdag 11 november 2016.

Hoe staat het met de informatievoorziening aan de Kamer over Europese dossiers? Deze vraag staat woensdag 16 november van 10.00 tot 12.00 uur centraal in een overleg tussen de commissie voor Europese Zaken en minister Koenders i (Buitenlandse Zaken).

Live volgen

Het overleg is in de Groen van Prinstererzaal i. U kunt via deze website live meekijken of meeluisteren. Of download de app Debat Direct.

Afspraken

In het debat met minister Koenders komt de informatievoorziening van de regering over EU-dossiers en de naleving van de gemaakte afspraken hierover aan bod. Tijdens het overleg kunnen ook nieuwe afspraken met de regering worden gemaakt om de informatiepositie van de Kamer te verbeteren. Een sterke informatiepositie is voor de Kamer essentieel om grip te krijgen op Brusselse besluitvorming.

Rapporteur

Voor het thema EU-informatievoorziening is CDA i-Kamerlid Pieter Omtzigt i rapporteur namens de commissie voor Europese Zaken. Hij preseneert zijn bevindingen tijdens het overleg van woensdag 16 november.

Rondetafelgesprek

Ter voorbereiding op het overleg organiseerde de commissie voor Europese Zaken op woensdag 2 november een rondetafelgesprek met deskundigen, om van gedachten te wisselen over de vraag hoe de Kamer beter geïnformeerd kan worden over Europese dossiers.