‘Ask Koenders Anything’: Minister beantwoordt vragen op internetforum Reddit

Met dank overgenomen van Nederlands voorzitterschap Europese Unie 1e helft 2016 (EU2016NL) i, gepubliceerd op vrijdag 5 februari 2016, 14:00.

Nieuwsbericht | 05-02-2016 | 14:00

‘Vraag mij alles dat je van mij wil weten’. Met die mededeling neemt Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders i op 8 februari deel aan het internationale online forum Reddit. Het is de eerste keer dat een Nederlandse minister vragen via het Reddit Ask Me Anything (AMA) format beantwoordt.

Het Nederlands EU-voorzitterschap i is de aanleiding voor deze sessie. Als coördinerend minister zet Koenders in op meer transparantie en inzicht in EU-besluitvorming, bijvoorbeeld door het gebruik van digitale technologie te stimuleren.

Maandag 8 februari

Minister Koenders zit op 8 februari om 15.45 uur klaar om een half uur lang vragen te beantwoorden van belangstellenden over de hele wereld. De Ask Me Anything-sessie is voor iedereen, ook zonder Reddit account, te volgen via deze link. Om vragen te stellen dient u wel ingelogd te zijn op Reddit. U kunt vragen stellen door nieuwe ‘threads’ aan te maken onder het eerste bericht van Koenders.

Verschillende politici en ondernemers zoals Barack Obama i en Bill Gates gingen Minister Koenders voor.

bron: Nederlands voorzitterschap