EU start PR-campagne om vluchtelingen af te schrikken

dinsdag 10 november 2015

DEN HAAG (PDC i) - Eind dit jaar begint de Europese Unie i een PR-campagne die vluchtelingen moet ontmoedigen om naar Europa i te komen. In de campagne wordt benadrukt dat economische vluchtelingen geen kans maken op een verblijfsvergunning en dat echte vluchtelingen zich moeten schikken naar het land dat hun wordt toegewezen.

Volgens de Europese bewindslieden voor migratie is het de hoogste tijd dat de sprookjes en valse verhalen van de mensensmokkelaars worden tegengesproken. De PR-campagne moet voorkomen dat migranten voor veel geld hun leven op het spel zetten voor een reis naar Europa.  Eerder is de Europese Commissie i  bekritiseerd door verschillende Oost-Europese lidstaten wegens een gebrek aan communicatie over de aanpak van de vluchtelingencrisis.

Onderzocht wordt of er speciale 'afhandelcentra' aan de buitengrenzen van de EU kunnen komen. Europol i moet een apart centrum tegen mensensmokkel opzetten.

Vanaf woensdag komen de regeringsleiders van de EU en Afrikaanse landen bijeen tijdens de Valletta Top. Direct na afloop vergaderen de EU leiders i over nieuwe maatregelen tegen de vluchtelingencrisis. 

Bron: De Volkskrant