EP komt met speciale pagina voor uitslagen verkiezingen

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op donderdag 22 mei 2014, 20:22.

Follow the European elections using our blog and social media accounts

De eerste stemhokjes openden vanochtend in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. De komende vier dagen zullen 400 miljoen Europeanen het recht hebben om te kiezen wie Europa gaat leiden. Ga stemmen en volg de uitslag op onze officiële website, waar ze, zodra ze beschikbaar zijn, zullen worden gepubliceerd. Voor alle reacties en live-verslaggeving, kunt u onze Election Night Tumblr account volgen met, video's, foto’s, citaten en links.

Aan de achtste Europese verkiezingen doen 28 lidstaten mee van 22 tot en met 25 mei. Vandaag stemmen de Nederlanders en de Britten, op vrijdag wordt er gestemd in Ierland en in Tsjechië, op zaterdag wordt er gestemd in Letland, Malta, Slowakije en ook in Tsjechië (daar wordt op 2 dagen gestemd), terwijl in andere lidstaten de verkiezingen worden gehouden op zondag 25 mei.

De beste manier om al het reilen en zeilen, de officiële reacties en nieuwtjes op social media te volgen is via onze speciale Tumblr pagina. Onze Tumblr is in het Engels en heeft nieuws over alle lidstaten met de links naar de oorspronkelijke informatiebronnen.

De uitslag wordt op onze website gepubliceerd zodra deze beschikbaar is. Deze wordt verstrekt in open data format zodat de media, bloggers en alle andere gebruikers automatisch de ruwe data kunnen binnenhalen en binnen luttele seconden op hun online platformen kunnen publiceren.

De verkiezingen kunnen op de sociale media worden gevolgd met de officiële hashtag #EP2014 die de afgelopen 3 dagen al voor 155.000 tweets werd gebruikt. Om u te helpen navigeren op Twitter, ontwikkelde het Parlement een speciale tool die helpt om de verkiezingen op Twitter te volgen. Het Twitter Dashboard herbergt tweets en volgt de kandidaten voor het voorzitterschap van de Europese Commissie, trending topics en belangrijke commentatoren.

De officiële Facebookpagina van het Europees Parlement zal nieuws plaatsen en een discussie starten en hetzelfde geldt voor Google + en LinkedIn. Ga stemmen en volg ons online!

REF. : 20140522STO47902