Nederlandse MEP'ers maken zich op voor MEP Norwich 2013

vrijdag 22 februari 2013

DEN HAAG (PDC i) - Vijf Nederlandse scholieren zullen van 7 tot en met 14 april de Nederlandse belangen vertegenwoordigen tijdens de internationale conferentie van het Model European Parliament i in Norwich (Verenigd Koninkrijk). Deze vijf delegatieleden zijn op basis van hun goede prestaties tijdens de nationale MEP-conferentie 2012 geselecteerd om deel te nemen.

Na afloop van de nationale MEP-conferentie werden er vijftien scholieren geselecteerd om deel te nemen aan de volgende twee internationale conferenties van het schooljaar 2012/2013. De jongeren komen allemaal uit verschillende provincies en regio's van Nederland. Tien deelnemers zijn naar de internationale conferentie in Madrid geweest in het najaar van 2012. De andere vijf zullen op 7 april naar Norwich vertrekken.

Behalve de vijf Nederlanders, zullen er nog zo'n 175 scholieren vanuit 27 EU-lidstaten en drie kandidaat-lidstaten van de EU deelnemen aan de conferentie. De jongeren overnachten op een typische 'English boarding school', namelijk het Wymondham College, tevens mede-organisator van de conferentie.

De conferentie in Norwich is de 38ste internationale MEP-conferentie. De laatste keer dat de conferentie in het Verenigd Koninkrijk plaatsvond, was in 1997. Sinds 1994 vindt ieder voor- en najaar een internationale MEP-conferentie plaats.

Meer informatie

www.mepnorwich2013.org