India: Raad neemt conclusies aan over een nieuwe EU-strategie

Met dank overgenomen van Raad van de Europese Unie (Raad) i, gepubliceerd op maandag 10 december 2018.

De Raad i heeft conclusies aangenomen over een EU i-strategie voor India. De Raad heeft de gezamenlijke mededeling "Elementen voor een EU-strategie ten aanzien van India" van hoge vertegenwoordiger Federica Mogherini i en de Europese Commissie i onderschreven die, samen met deze conclusies, in de komende jaren het beleidskader zal vormen voor een diepere en bredere betrokkenheid van de EU ten aanzien van India.

Het verheugt de Raad dat de rol en de verantwoordelijkheid van India op het wereldtoneel steeds groter worden, dankzij het ambitieuze buitenlandse beleid en de snel groeiende economie van het land. Via hun strategisch partnerschap willen de EU en India gezamenlijk vrede en veiligheid bevorderen en de op regels gebaseerde wereldorde versterken.

De Raad streeft, in zijn conclusies, naar meer samenwerking tussen de EU en India bij het bevorderen van effectief multilateralisme, en van groei en welvaart in de EU en India, en in het ruimer Aziatisch gebied, bij het aanpakken van mondiale uitdagingen zoals duurzame ontwikkeling, en bij het nastreven van gezamenlijke veiligheidsbelangen.

Naar de bladzijde "Vergaderingen" Download als PDF