Opening - Rusland moet voldoen aan zijn verplichtingen in de Zee van Azov

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op woensdag 28 november 2018.

Parlementsvoorzitter Tajani heeft bij de opening van de zitting in Brussel namens het Parlement zijn bezorgdheid geuit over het optreden van Rusland in de Zee van Azov.

De territoriale integriteit van Oekraïne is van fundamenteel belang, zei voorzitter Tajani. Hij voegde eraan toe dat Rusland zijn verplichtingen moet nakomen en de gearresteerde Oekraïners onmiddellijk moet vrijlaten.

Antonio Tajani i heeft gisteren een ontmoeting gehad met de voorzitter van het Oekraïense parlement en hem verzekerd dat het Europees Parlement i de ontwikkelingen in Oekraïne op de voet volgt. Hij onderstreepte dat het EP op 25 oktober een resolutie heeft aangenomen waarin het de Russische activiteiten in de Zee van Azov betreurt.

Nieuwe en vertrekkende leden

Nieuwe leden

  • Ralph PACKET (ECR, BE), 22 november

Vertrekkende leden

  • Sander Loones (ECR, BE), 12 november
  • Bogusław SONIK (EPP, PL), 20 november

Agendawijzigingen

Woensdag

De eerste twee items na het debat met de Deense premier verwisselen van plaats, zodat het eerste item om 17:30 uur de verklaring van de Commissie over de Langetermijnstrategie van de EU voor broeikasgasemissiereductie in overeenstemming met de Overeenkomst van Parijs is.

Het verslag over de Verdediging van de academische vrijheid bij het externe optreden van de EU wordt toevoegd vóór de spreektijd van één minuut.

Na deze toevoeging wordt de vergadering verlengd tot 24 u.

Donderdag

Het debat over de begrotingsprocedure 2019 wordt uitgesteld.

Verklaringen van de Raad en de Commissie over "De terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie" worden als eerste punt toegevoegd.

Verklaringen van de Raad en de Commissie over de voorbereiding van de intergouvernementele conferentie op 10 en 11 december in Marrakesh over het Mondiaal Pact van de VN inzake migratie worden als tweede punt op donderdagochtend toegevoegd.

Verzoeken van parlementscommissies om onderhandelingen met Raad en Commissie aan te vatten

De beslissingen van de parlementscommissies om inter-institutionele onderhandelingen aan te vatten (regel 69c) zijn gepubliceerd op de website van de plenaire zitting.

Indien er voor dinsdagavond middernacht geen verzoek is om hierover te stemmen, kan de parlementscommissie de onderhandelingen aanvatten.