Afghanistan: Council adopts conclusions

Met dank overgenomen van Raad van de Europese Unie (Raad) i, gepubliceerd op maandag 19 november 2018.

De Raad i heeft op 19 november 2018 conclusies over Afghanistan aangenomen. De Raad bevestigt dat hij de bevolking van Afghanistan ook op de lange termijn zal blijven steunen op de weg naar vrede, veiligheid en voorspoed. De Raad verwelkomt de voorlopige toepassing van de Samenwerkingsovereenkomst inzake partnerschap en ontwikkeling als een belangrijke stap in de bilaterale betrekkingen tussen de EU i en Afghanistan.

De Raad onderstreept dat de ministeriële conferentie over Afghanistan op 27 en 28 november 2018 in Genève een goede gelegenheid zal zijn om na te gaan hoever wederzijds overeengekomen hervormingen zijn gevorderd sinds de conferentie van 2016 in Brussel, en om een toekomstgerichte agenda voor vrede, stabiliteit en duurzame ontwikkeling vast te stellen.

De EU wees ook op de steun van de EU voor politieke dialoog en economische samenwerking tussen Afghanistan en de buurlanden en de ruimere regio, waaronder de landen in Centraal-Azië, door het instellen van netwerken en partnerschappen die duurzame banden bevorderen.

Naar de bladzijde "Vergaderingen" Download als PDF

Buitenlandse zaken en internationale betrekkingen


1.

Relevante EU dossiers