Op de agenda: energie-efficiëntie, telecommunicatie, LUX-filmprijs

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op vrijdag 9 november 2018.

Access to video: Bekijk de video

(Duur van de video:00:54)

Nieuwe regels om energie-efficiëntie te verbeteren, plannen om gesprekskosten te verlagen en de LUX-filmprijs staan ​​op de plenaire agenda van 12-15 november.

Energie-efficiëntie

Maandag debatteren de leden over nieuwe EU-doelen om het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en de energie-efficiëntie te verbeteren. De stemming is op dinsdag.

In 2030 moet ten minste 32% van het energieverbruik van de EU afkomstig zijn van hernieuwbare bronnen, zoals de zon of de wind. Lees hier verder.

Access to video: Bekijk de video

(Duur van de video:01:30)

EU-begroting voor de lange termijn

De leden stemmen woensdag over de prioriteiten voor de volgende langetermijnbegroting van de EU, met voldoende financiering voor onderzoek, de bestrijding van jeugdwerkloosheid, investeringen in infrastructuur en steun voor het MKB. Bekijk het ​​overzicht.

Goedkoper bellen

Op woensdag zullen leden debatteren en stemmen over het telecompakket, dat tot doel heeft om oproepen tussen EU-landen tot 19 cent en sms-berichten tot 6 cent te beperken vanaf 15 mei 2019. De regels hebben ook tot doel de investeringen te stimuleren die nodig zijn om 5G-connectiviteit beschikbaar te stellen in Europees steden tegen 2020 waardoor telecomdiensten veel sneller worden.

Access to video: Bekijk de video

(Duur van de video:01:20)

LUX-filmprijs

De winnaar van deLUX-filmprijs 2018 wordt woensdag bekendgemaakt. De drie finalisten zijn:

  • • 
    The Other Side of Everything van Mila Turajlić (Servië, Frankrijk, Quatar)
  • • 
    Woman at War van Benedikt Erlingsson (IJsland, Frankrijk, Oekraïne)
  • • 
    Styx van Wolfgang Fischer (Duitsland, Oostenrijk)

Lees hier meer over de films

Access to video: Bekijk de video

(Duur van de video:01:30)

De toekomst van Europa

De Duitse bondskanselier Angela Merkel zal de laatste EU-leider zijn die dinsdag komt debatteren in het Europees Parlement over de toekomst van Europa.

Rechten van spoorwegpassagiers

De leden stemmen over voorstellen om treinreizigers betere rechten te bieden, vergelijkbaar met die van vliegtuigpassagiers. Dit zou een verdubbeling van de vergoeding voor vertraagde of geannuleerde treinen inhouden.

Access to video: Bekijk de video

(Duur van de video:01:47)

Humanitaire visa

EU-landen moeten humanitaire visa kunnen afgeven aan ambassades en consulaten in het buitenland, volgens voorstellen die dinsdag worden besproken.

Roemenië

De rechtsstaat in Roemenië staat woensdag in de schijnwerpers, wanneer de leden stemmen over een resolutie over de nieuwste juridische hervormingen en hun impact op de scheiding der machten in het land.

Zuid-Afrika

Cyril Ramaphosa, president van Zuid-Afrika, spreekt woensdagochtend de plenaire vergadering toe.

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20181031STO18178

Gecreëerd: 09-11-2018 - 16:53