Plenaire vergadering: schonere auto's, online films en Roemenië

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op vrijdag 28 september 2018.

Access to video: Bekijk de video

(Duur van de video:00:56)

De leden stemmen over regels die Europese producties op videoplatforms steunen en over doelen voor schonere auto's.

Schonere auto's

Op woensdag 3 oktober stemde het Parlement over het verminderen van de CO2-uitstoot van auto's met een nieuwe wet die ambitieuzere doelen stelt. De stelt voor om de CO2-uitstoot van auto's tegen 2030 met 45% te verminderen. Volgens de nieuwe regels moet verder 40% van de nieuwe auto's die vanaf 2030 worden verkocht, elektrisch en hybride zijn. Het debat is op dinsdag.

Meer Europese producties op Netflix

Een update van de regels voor audiovisuele mediadiensten zou een quotum van 30% aan Europese producties op online platforms opleggen en een betere bescherming van kinderen tegen schadelijke inhoud waarborgen. De stemming vindt plaats op dinsdag 2 oktober.

Rechtsstaat in Roemenië

De premier van Roemenië, Viorica Dăncilă, woont een debat bij op woensdag 3 oktober, waar EP-leden de laatste hervorming van het rechtsstelsel van het land bespreken, waarbij gekeken wordt naar derisico's voor de rechtsstaat in Roemenië.

Premier Estland over de toekomst van de EU

De premier van Estland, Jüri Ratas i, debatteert op woensdag 3 oktober met de leden en Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker over de toekomst van Europa. Vind hier alle debatten over de toekomst van Europa.

Vooruitblik op de Europese Raad

Op dinsdag bespreken de leden de prioriteiten van het Parlement ter voorbereiding van de top van staatshoofden en regeringsleiders die gepland is voor 18-19 oktober. De belangrijkste onderwerpen van de aanstaande Raad zijn migratie en de Brexit.

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20180920STO14028

Gecreëerd: 28-09-2018 - 15:47