EP deze week: civiele bescherming, cyberbeveiliging, blockchain

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 14 mei 2018.

Bescherming staat deze week in de schijnwerpers in het EP met stemmingen over een fonds voor hulp bij natuurrampen en het verbeteren van de cyberbeveiliging van de strijdkrachten van de EU.

Stemmingen

Woensdag stemt de commissie Buitenlandse zaken over manieren om de cyberveiligheid van het leger te verbeteren. Betere integratie van nationale strijdkrachten en meer geld en personeel om het gemakkelijker te maken de bronnen van aanvallen te identificeren, zijn onder de voorstellen.

Woensdag stemt de commissie Industrie, onderzoek en energie over blockchain, waarbij de nadruk ligt op beleid ter ondersteuning van ontwikkeling, standaardisatie en beveiliging.

Donderdag stemt de milieucommissie over het verbeteren van het mechanisme voor civiele bescherming van de Unie, dat hulp biedt aan lidstaten bij natuurrampen.

Hoorzittingen

Voordat de nieuwe EU-regels inzake gegevensbescherming van kracht worden op 25 mei, zullen de EP-leden en nationale parlementsleden dinsdag de invoering hiervan bespreken.

De leden zullen de financiering voor migratieprogramma’s bekijken en manieren voorstellen om de efficiëntie te verbeteren.

Meer informatie

Het Parlement op sociale media

Productinformatie

REF.: 20180514STO03404

Gecreëerd: 14-05-2018 - 15:12