Komende week: Macron, klimaatbescherming, biologisch voedsel en financiering van terrorisme

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op vrijdag 13 april 2018.

Access to video: Bekijk de video

(Duur van de video:58)

Tijdens de vergadering van het Parlement i in april in Straatsburg, debatteren de EP-leden over de toekomst van Europa met de Franse president Emmanuel Macron i.

Ook stemmen ze over maatregelen om recycling te stimuleren en de CO2-uitstoot te verminderen. Als vierde in een reeks debatten tussen nationale leiders en EP-leden komt de Franse president Emmanuel Macron dinsdagochtend naar Straatsburg voor een gedachtewisseling over de toekomst van Europa.

Op grond van de wetgeving inzake de circulaire economie waarover woensdag wordt gestemd, zal het aandeel van het te recyclen stedelijk afval stijgen van 44% (momenteel) tot 55% tegen 2025.

Volgens twee ontwerp-EU-wetten waarover dinsdag in het Parlement zal worden gestemd, zullen bindende nationale streefdoelen worden ingevoerd om de CO2-emissies in de sectoren vervoer, landbouw, bouw en afval te verminderen, terwijl eventuele ontbossing in de EU moet worden gecompenseerd door het planten van nieuwe bomen.

Het Parlement stemt ook over nieuwe regels om de energie-efficiëntie van gebouwen te vergroten, voor steun voor de biologische voedingssector van de Unie en voor de actualisering van de EU-richtlijn ter bestrijding van het witwassen van geld.

In het licht van het Facebook- en Cambridge Analytica-schandaal bespreken Europarlementariërs de gegevensbescherming en de privacy van burgers in een debat op woensdag.

Klik hier om de vergadering van het Parlement van 16-19 april 2018 te volgen.

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20180410STO01425

Gecreëerd: 13-04-2018 - 13:30