Belangrijkste thema's en media-evenementen 16‑29 april 2018

Met dank overgenomen van Raad van de Europese Unie (Raad) i, gepubliceerd op vrijdag 13 april 2018.

Overzicht van de belangrijkste onderwerpen die de Raad van de EU de komende 2 weken zal bespreken.

Buitenlandse Zaken, maandag 16 april

De Raad Buitenlandse Zaken i zal spreken over Rusland, Iran (onder meer over het nucleair akkoord met Iran (het JCPOA)), Syrië (gezien recente ontwikkelingen en in de aanloop naar de tweede conferentie "Supporting the future of Syria and the region" in Brussel op 24 en 25 april 2018), de Westelijke Balkan en de toekomst van de financieringsinstrumenten voor het externe optreden. De Raad zal naar verwachting een aantal besluiten en conclusies aannemen zonder debat, onder meer over Zuid-Sudan, chemische ontwapening en non-proliferatie en kwaadwillige cyberactiviteiten.

Landbouw en Visserij, maandag 16 april

De Raad zal spreken over manieren om voedselverspilling in de EU te verminderen, en over een nieuw plan voor het beheer van visbestanden in de westelijke wateren. Hij zal ook luisteren naar een presentatie over een ontwerprichtlijn tegen oneerlijke handelspraktijken in de voedselketen.

Algemene Zaken, dinsdag 17 april

De Raad i zal zich buigen over de wijziging van de Verkiezingsakte 1976 en de stand van de rechtsstaat in Polen. De Commissie zal haar uitbreidingspakket aan de ministers presenteren.

Download als PDF