Belangrijkste thema's en media-evenementen 9‑22 april 2018

Met dank overgenomen van Raad van de Europese Unie (Raad) i, gepubliceerd op vrijdag 6 april 2018.

Overzicht van de belangrijkste onderwerpen die de Raad i de komende twee weken zal bespreken.

Raad Algemene Zaken i (cohesiebeleid), donderdag 12 april

De Raad zal de toekomst van het cohesiebeleid na 2020 bespreken. Hij zal ook worden geïnformeerd over de maatregelen die zijn genomen om de communicatie over het cohesiebeleid te verbeteren en conclusies aannemen over de totstandkoming en de uitvoering van het cohesiebeleid na 2020.

Buitenlandse Zaken, maandag 16 april

De Raad zal besprekingen houden over Rusland, de Westelijke Balkan, Iran (met inbegrip van het nucleair akkoord met Iran, het JCPOA) en de toekomst van externe financieringsinstrumenten. De Raad zal naar verwachting een aantal besluiten en conclusies zonder debat aannemen, waaronder Raadsconclusies over Syrië, in de aanloop naar de tweede conferentie van Brussel over ondersteuning van de toekomst van Syrië en de regio (24-25 april 2018).

Landbouw en Visserij i, maandag 16 april

De Raad zal spreken over manieren om voedselverspilling in de EU te verminderen, en over een nieuw plan voor het beheer van visbestanden in de westelijke wateren.

Hij zal ook luisteren naar een presentatie over een ontwerprichtlijn ter bestrijding van oneerlijke handelspraktijken in de voedselketen.

Algemene Zaken, dinsdag 17 april

De Raad zal zich buigen over wijzigingen aan de Verkiezingsakte van 1976 en over de situatie in verband met de rechtsstaat in Polen. De Commissie zal haar pakket uitbreiding aan de ministers presenteren.

Download als PDF