EP Komende week: gasvoorziening, terrorisme en vaccinaties

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 19 maart 2018.

Access to video: Bekijk de video

(Duur van de video:43)

De EP-leden stemmen over maatregelen om buitenlandse gasleveranciers de EU-regels te laten naleven en brengen een eerbetoon aan slachtoffers van terrorisme.

Wetgeving waar woensdag over wordt gestemd in de EP-energiecommissie, maakt duidelijk dat gasleveranciers uit Rusland en andere landen moeten voldoen aan de EU-regels voor de gasmarkt, met als doel de concurrentie te versterken. Er is sprake van een "uiteenlopende interpretatie van de bestaande wetgeving" door sommige lidstaten en marktdeelnemers, merkt rapporteur Jerzy Buzek (EPP, Polen) op.

Het EP zal een eerbetoon brengen aan slachtoffers van terrorisme tijdens een hoorzitting op woensdag, georganiseerd door de speciale commissie voor terrorisme. Dit eerbetoon zal worden geopend door EP-president Antonio Tajani (EPP, IT). Het evenement vindt plaats op de vooravond van 22 maart - op die dag stierven in 2016 32 mensen als gevolg van gecoördineerde zelfmoordaanslagen in Brussel. Precies een jaar later, op 22 maart 2017, kwamen vijf mensen om bij een terroristische aanslag in de buurt van het Britse parlement in Londen.

Gegevens van EU-lidstaten laten zien dat steeds meer mensen afzien van het gebruik van vaccins. De volksgezondheidscommissie van het Parlement zal dinsdag stemmen over een verslag waarin wordt opgeroepen tot maatregelen om het probleem aan te pakken, aangezien het risico’s met zich meebrengt voor de gehele samenleving.

De transportcommissie stemt dinsdag over een voorstel om de Commissie meer hulpmiddelen te geven om niet-EU-landen die oneerlijke concurrentievoordelen hebben, zoals subsidies of discriminerende toegang, te onderzoeken en te bestraffen.

Meer informatie

Het EP op sociale media

Productinformatie

REF.: 20180316STO99919

Gecreëerd: 19-03-2018 - 14:35