Debat met Portugese minister-president Costa over toekomst van Europa

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op dinsdag 13 maart 2018.

De minister-president van Portugal António Costa i zal als derde EU-leider een debat over de toekomst van Europa voeren met EP-leden, op woensdag om 10.00.

EP-president Antonio Tajani i en minister-president António Costa zullen een gezamenlijke verklaring geven aan de pers na het debat, rond 12.30.

U kunt het plenaire debat en het perspunt volgen via EP Live en EbS+.

Dit zal het derde debat zijn in een serie tussen EU-staatshoofden of regeringsleiders en EP-leden over de toekomst van de Europese Unie, na de Ierse Taoiseach Leo Varadkar op 17 januari en de Kroatische minister-president Andrej Plenković op 6 februari.

Het volgende debat over de toekomst van Europa, met de Franse president Emmanuel Macron i, is gepland voor de plenaire vergadering van april, gevolgd door debatten met Charles Michel i (België) en Xavier Bettel i (Luxemburg) in mei.

Achtergrond

António Costa was een Socialistisch EP-lid en vicevoorzitter van het Europees Parlement van juli 2004 tot maart 2005, toen hij ontslag nam om minister van Binnenlandse Zaken te worden in Portugal. Hij heeft verschillende politieke rollen vervuld, waaronder burgemeester van Lissabon voor acht jaar. Costa werd minister-president van Portugal op 26 november 2015.