Komende week: invoerrechten voor staal, moord op journalist Ján Kuciak en de Brexit

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op vrijdag 9 maart 2018.

Access to video: Bekijk de video

(Duur van de video:57)

Tijdens de plenaire vergadering bespreken de leden een respons van de EU op de invoerrechten voor staal en aluminium, de veiligheid van journalisten na de moord op Ján Kuciak en de Brexit.

Hoe moet de EU reageren op de aangekondigde Amerikaanse invoerheffingen voor staal en aluminium die van invloed kunnen zijn op banen en bedrijven in Europa? De leden debatteren hierover op woensdag met de Commissaris voor handel, Cecilia Malmström.

Op woensdag zullen de leden ook debatteren over de veiligheid van journalisten in de EU in de nasleep van de recente moord op onderzoeksjournalist Ján Kuciak en zijn verloofde Martina Kušnírová.

Verder stemmen de leden op woensdag over het standpunt van het Parlement over de toekomstige betrekkingen tussen de EU en het VK, die deel uitmaken van de lopende Brexit-onderhandelingen.

De Portugese premier António Costa wordt dit jaar de derde EU-leider die woensdagochtend met de leden van het Europees Parlement over de toekomst van Europa debatteert.

Er moet meer geld worden gebruikt om onderzoek te financieren en jonge mensen en kleine bedrijven te ondersteunen, volgens een resolutie over de langetermijnbegroting van de EU waar woensdag over wordt gestemd.

Het Parlement zal donderdag stemmen over een voorstel om het vennootschapsbelastingstelsel van de EU te hervormen. Het voorstel is gericht op het voorkomen dat grote bedrijven een oneerlijk voordeel behalen door het gunstigste land te kiezen om belasting in te betalen.

De EP-leden zullen naar verwachting het Syrische regime en haar bondgenoten aansporen om de gevechten in Ghouta te stoppen en humanitaire hulp toe te staan. Dit staat in een resolutie waar donderdag over wordt gestemd.

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20180301STO98929

Gecreëerd: 09-03-2018 - 15:33