EP deze week: Internationale Vrouwendag, Brexit en migratie

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 5 maart 2018.

Het versterken van de rol van vrouwen in de media en de ICT is het thema voor de Internationale Vrouwendag 2018. De Conferentie van voorzitters over de Brexit staat ook op de agenda.

Op woensdag 7 maart zullen de EP-voorzitter i en fractieleiders een ontwerpresolutie indienen over het kader voor de toekomstige EU-VK-betrekkingen, waar de week erna in de plenaire vergadering over wordt gestemd. EP-voorzitter Antonio Tajani i en Brexit-coördinator Guy Verhofstadt i houden op woensdag om 17.30 uur een persconferentie. Volg onze nieuwssite voor meer informatie over de Brexit.

Het belang van de rol van vrouwen in de media en ICT is het thema van de viering van de Internationale Vrouwendag in het Parlement op donderdag 8 maart. Lees verder over Internationale Vrouwendag in dit artikel.

De Commissie burgerlijke vrijheden, de Commissie buitenlandse zaken i en de delegatie voor de betrekkingen met de Maghreb bespreken met de UNHCR i op 5 maart de situatie van migranten in Libië, de aanpak van de Libische kustwacht en de financiële steun van de EU.

Een delegatie van EP-leden reist naar Sierra Leone om de presidents-, parlements- en gemeenteraadsverkiezingen die op 7 maart plaatsvinden, te observeren.

Meer informatie

Het EP op sociale media

Productinformatie

REF.: 20180301STO98904

Gecreëerd: 05-03-2018 - 11:59