Europees Parlement herdenkt slachtoffers van de Holocaust

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op woensdag 24 januari 2018.

Vandaag vond er een ceremonie plaats in het Europees Parlement i ter gelegenheid van de Internationale dag ter herdenking ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Holocaust.

De ceremonie werd samen met het Europees Joods Congres en de Conferentie van Europese Rabbi’s georganiseerd.

De eerste EP-Ondervoorzitter, Mairead McGuinness, die de ceremonie opende, zei: "De notie van 'nooit meer' is diep ingebed in de psyche van de Europese Unie i. Het is goed om te herinneren dat de beginselen van het Europese project zijn gestoeld op een project van vrede en verzoening, om vergeving te zoeken voor de kwaadaardigheden die op ons continent zijn begaan in die donkere dagen.“

Moshe Kantor, Voorzitter van het Europees Joods Congres, zei dat het antisemitisme aanzienlijk is toegenomen en pleitte voor beter onderwijs over de vraag waar intolerantie toe kan leiden. "Joodse mensen in Europa worden nog altijd geconfronteerd met een constante dreiging," zei hij.

De Internationale Herdenkingsdag van de Holocaust vindt elk jaar op 27 januari plaats, de dag dat in 1945 de Sovjettroepen het vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau bevrijdden.

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20180122STO92208

Gecreëerd: 24-01-2018 - 17:42