Raad Buitenlandse Zaken - 10-13/12/2017, 10-13 december 2017 - Voornaamste resultaten

Met dank overgenomen van Raad van de Europese Unie (Raad) i, gepubliceerd op woensdag 13 december 2017, 21:01.

Voornaamste resultaten

Ministeriële Conferentie van de WTO

De Raad kwam bijeen in de marge van de tussen 10 en 13 december in Buenos Aires gehouden 11e Ministeriële Conferentie van de Wereldhandelsorganisatie om het EU-standpunt te coördineren. Aan het begin van de conferentie nam de Raad conclusies aan waarin het EU-standpunt voor de onderhandelingen werd vastgelegd. Tijdens de conferentie hield de Commissie de lidstaten regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen.

Aan het einde van de conferentie nam de Raad conclusies aan waarin hij zijn teleurstelling uitte over het bereikte resultaat, ondanks de grote inspanningen van de EU om met de belangrijkste gespreksonderwerpen vooruitgang te boeken. De ministers betreurden ook dat het niet mogelijk was om tot een ambitieus, maar realistisch en evenwichtig pakket voor de conferentie te komen.

In het kader van de conferentie steunde de EU een aantal verklaringen betreffende met name de e-handel, een informeel werkprogramma voor micro-, kleine en middelgrote ondernemingen, het faciliteren van investeringen voor ontwikkeling en binnenlandse regelgeving voor diensten. De Raad bekrachtigde tevens de aan de conferentie voorgelegde ministeriële besluiten.

11e Ministeriële Conferentie van de WTO

Informatie over de zitting

Zitting nr. 3585

10 december 2017

Vooraf (documenten)

Achtergrondnota Dit document is momenteel alleen beschikbaar in de volgende talen:

EN FR

Voorlopige agenda, Raad Buitenlandse Zaken, 10-13 december 2017 Dit document is momenteel alleen beschikbaar in de volgende talen:

EN

Na afloop (documenten)

Resultaten van de Raadszitting Dit document is momenteel alleen beschikbaar in de volgende talen:

EN FR