Raad Buitenlandse Zaken over Afrika

Met dank overgenomen van Tweede Kamer der Staten Generaal (Tweede Kamer) i, gepubliceerd op maandag 6 november 2017.

Buitenlandse Zaken

Op woensdag 8 november spreekt de commissie Buitenlandse Zaken met minister Zijlstra i over de agenda van de Raad Buitenlandse Zaken i (RBZ) die op maandag 13 november in Brussel is gepland. Op de agenda staan de betrekkingen van de Europese Unie i met Afrika, op het gebied van migratie, veiligheidssamenwerking, economische ontwikkeling en handel.

Ook zal de RBZ spreken over strategische communicatie, gericht op het uitleggen van EU-beleid in de wereld en het ontzenuwen van desinformatie. Tot slot zullen de ministers van Buitenlandse Zaken tezamen met hun ambtgenoten van Defensie spreken over het gemeenschappelijk veiligheids- en defensiebeleid. Het gaat daarbij onder meer om het ontwikkelen van voldoende defensiecapaciteiten op mondiale veiligheidsdreigingen het hoofd te kunnen bieden.

Aan de agenda van dit algemeen overleg zijn verder twee kabinetsbrieven toegevoegd: de een over de aanschaf van een Russisch S-400 luchtafweersysteem door Turkije, de ander over de situatie in de Koerdische regio.

  • 08/11: Algemeen overleg Raad Buitenlandse Zaken