Deze week: gedetacheerde werknemers, EU-asielbeleid en Panama Papers

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 16 oktober 2017.

Access to video:

(Duur van de video:59)

De leden stemmen deze week over nieuwe regels voor het EU i-asielbeleid, gedetacheerde werknemers en over de Panama Papers.

Op maandag stemmen de leden van de commissie Werkgelegenheid over nieuwe regels voor werknemers die tijdelijk naar een andere lidstaat worden uitgezonden. De leden willen hen beter beschermen en het speelveld voor het bedrijfsleven gelijk maken. Belangrijke onderdelen zijn gelijke beloning voor hetzelfde werk voor dezelfde werkgever en na twee jaar toepassing van alle arbeidswetgeving van het gastland.

Donderdag stemmen de leden van de commissie Burgerlijke vrijheden over een grote herziening van de Dublin-verordening, die bepaalt welke lidstaat verantwoordelijk is voor de behandeling van een asielaanvraag. Het doel van de vernieuwing is om de zwakke plekken in het huidige beleid aan te pakken en de verantwoordelijkheid meer evenwichtig tussen de lidstaten te verdelen. Alle asielzoekers moeten bij aankomst in de EU worden geregistreerd. Mensen die bescherming nodig hebben, zouden deze sneller kunnen krijgen en degenen die geen bescherming nodig hebben, zouden sneller kunnen worden teruggezonden..

De enquêtecommissie over het witwassen van geld en belastingontduiking stemt woensdag over haar eindverslag.

De fracties bereiden ook de plenaire vergadering van volgende week voor, waar de toekomst van de EU-financiën, het minimuminkomensbeleid en de bescherming van klokkenluiders op de agenda staan.

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20171012STO85928

Gecreëerd: 16-10-2017 - 15:30