Kyrgyz Republic: EU to launch negotiations on new agreement

Met dank overgenomen van Raad van de Europese Unie (Raad) i, gepubliceerd op maandag 9 oktober 2017.

De Raad i keurde op 9 oktober 2017 een mandaat goed op grond waarvan de Europese Commissie i en de hoge vertegenwoordiger voor buitenlands zaken en veiligheidsbeleid namens de EU i en haar lidstaten kunnen onderhandelen over een brede overeenkomst met de Kirgizische Republiek.

De nieuwe overeenkomst zal voortborduren op de partnerschaps- en samenwerkingsovereenkomst die sinds 1999 van kracht is. Ze zal blijk geven van de ambitie van de EU en Kirgizië om hun bilaterale betrekkingen voort te zetten.

Het partnerschap tussen de EU en Kirgizië stoelt op de belofte van Kirgizië om hervormingen door te voeren ter versterking van de democratie, de fundamentele vrijheden, de rechtsstaat en de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht, en ter bevordering van duurzame economische ontwikkeling. De EU heeft Kirgizië steun verleend bij deze inspanningen via zijn langetermijnbeleid inzake ontwikkelingssamenwerking, met onder meer steun voor de hervorming van zijn kiessysteem.

De EU rekent erop dat Kirgizië zich bij het organiseren van de komende presidentsverkiezingen zal houden aan zijn internationale verplichtingen en afspraken met betrekking tot geloofwaardige, inclusieve en transparante verkiezingen.

EU-Kyrgyz Republic relations

×

Dit document is momenteel alleen beschikbaar in de volgende talen:

EN

EU-strategie voor Centraal-Azië: Raad neemt conclusies aan

De rol van de Raad in internationale overeenkomsten