Duurzame ontwikkeling en Fipronil op de agenda

Met dank overgenomen van Tweede Kamer der Staten Generaal (Tweede Kamer) i, gepubliceerd op vrijdag 29 september 2017.

Economische Zaken

Ter voorbereiding van de Landbouw- en Visserijraad i op 9 en 10 oktober 2017 in Luxemburg voeren de woordvoerders van de commissie voor Economische Zaken op woensdag 4 oktober 2017 een Algemeen Overleg i met minister Kamp van Economische Zaken. Niet alleen de voorbereiding van de Raad staat op de agenda van dit overleg maar ook de verlenging van de goedkeuring van de stof glyfosaat en de aanpassing van de voorwaarden aan het gebruik van neonicotinoïden (insecticiden).

Tijdens de Raad komen de EU-ministers die verantwoordelijk zijn voor landbouw onder meer te spreken over de vaststelling van de vangstmogelijkheden voor bepaalde visbestanden en groepen visbestanden in de Oostzee voor 2018. Ook wordt van gedachten gewisseld over marktontwikkelingen, en over de gevolgen van de uitvoering van de Agenda-2030 voor duurzame ontwikkeling voor het Europese landbouwbeleid.

Voor de Raad staat tevens geagendeerd het resultaat van de ministeriële bijeenkomst op hoog niveau over de follow-up van de gebeurtenissen rondom fipronil in eieren afgelopen zomer. Deze bijeenkomst vond op 26 september 2017 plaats in Brussel.

  • 04/10: Algemeen Overleg Landbouw- en Visserijraad d.d. 9-10 oktober 2017