EP deze week: EU-begroting en fraudebestrijding

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 25 september 2017.

Een week rijk aan financieel nieuws met de stemming over de begroting van 2018, het bezoek van de Voorzitter van de ECB en de hoorzitting over belastingontwijking in het Europees voetbal.

Deze week in het Europees Parlement i

EU-begroting 2018

Op woensdag 27 september stemmen de leden over de begroting van de EU voor 2018. De leden willen de door de Raad i opgelegde bezuinigingen terugdraaien en de financiering van onderzoeksprogramma's en de bestrijding van de jeugdwerkloosheid verhogen.

Monetair beleid

De huidige economische situatie van de EU en de uitvoering van het gemeenschappelijk monetair beleid worden behandeld in de commissie Economische en Monetaire Zaken in een bespreking met de Voorzitter van de Europese Centrale Bank i, Mario Draghi i, op maandag 25 september.

Europese officier van justitie

Op donderdag 28 september wordt in de commissie Burgerlijke vrijheden over de oprichting van een Europese officier van justitie gestemd. De officier van justitie zal toezien op grensoverschrijdende onderzoeken naar fraude waar EU-geld bij is betrokken.

Football leaks

Op dinsdag 26 september worden de vertegenwoordigers van de FIFA, de UEFA en de Vereniging voor voetbalagenten ondervraagd door de bijzondere commissie voor het witwassen van geld en belastingontduiking. De hoorzitting, waarbij ook één van de journalisten die de Football Leaks onthulde aanwezig zal zijn, zal zich richten op de transparantie van de transfermarkt, de financiering van voetbalclubs en de rechten van de spelers.

Brexit

De Brexit staat op donderdag 28 september op de agenda met een vergadering van fractievoorzitters en de Voorzitter van het Parlement over de lopende onderhandelingen, met het oog op een resolutie van het Parlement.

Hervestiging van asielzoekers

Op donderdag 28 september presenteert de juridische dienst aan de commissie Burgerlijke vrijheden de uitspraak van het Europees Hof van Justitie i over de verplichte hervestiging van asielzoekers in Slowakije en Hongarije. De twee lidstaten die tegen de verplichtige herplaatsing zijn, hebben de zaak aanhangig gemaakt bij het Hof maar het Hof ging hier niet in mee.

Conferentie op hoog niveau over toerisme

Op woensdag 27 september wordt in het Parlement een conferentie gehouden over het verbeteren van het concurrentievermogen van de toeristische industrie om banen te creëren. De conferentie wordt geopend door EP-Voorzitter i Antonio Tajani i.

Meer informatie

Meer artikelen

Productinformatie

REF.: 20170925STO84601

Gecreëerd: 25-09-2017 - 12:43

Bijgewerkt op: 25-09-2017 - 15:23