Deze week: Migratie, grens Ierland na Brexit en samenwerking met Latijns-Amerika

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 18 september 2017.

Samenwerking voor grenscontrole met Tunesië en Libië, de grens tussen Ierland en het Verenigd Koninkrijk na de Brexit en samenwerking met Latijns-Amerika staan op de agenda deze week.

Deze week in het Parlement

Het is een achterbanweek in het Europees Parlement i, wat betekent dat de leden actief zijn in hun kiesdistricten of in de parlementaire delegaties.

Migratie

Een delegatie van de commissie Burgerlijke vrijheden is deze week in Tunesië om de samenwerking tussen de EU en de regio wat betreft migratie en grenscontrole te bespreken. Verder staat de huidige situatie in Libië op de agenda, vooral de situatie in detentiecentra en die van de mensenrechten.

Ierland

De Brexit-coördinator van het Parlement, Guy Verhofstadt i, bezoekt deze week Belfast en Dublin. Hij zal de politieke leiders van Noord-Ierland ontmoeten voordat ze naar Dublin reizen om de premier van Ierland te ontmoeten evenals aantal commissies van het Ierse parlement. De kwestie van de Ierse grens is één van de drie prioriteiten van de EU voor de onderhandelingen over de Brexit.

Samenwerking met Latijns-Amerika

Verder ontmoet een delegatie leden de collega's uit Latijns-Amerika tijdens de tiende Euro-Latijns-Amerikaanse Parlementaire Vergadering (EuroLat) in El Salvador. Op de agenda: de toekomst van het multilaterale handelssysteem; de bestrijding van georganiseerde misdaad en terrorisme en veranderingen van voedselprijzen.

Meer informatie

Meer artikelen

Productinformatie

REF.: 20170918STO84101

Gecreëerd: 18-09-2017 - 13:22