Veiligheid in Europa centraal thema tijdens top in Tallinn

Met dank overgenomen van Tweede Kamer der Staten Generaal (Tweede Kamer) i, gepubliceerd op zaterdag 2 september 2017.

Buitenlandse Zaken

De halfjaarlijkse interparlementaire conferentie over het Gemeenschappelijk Buitenlands, Veiligheids- en Defensiebeleid staat voor een belangrijk deel in het teken van het vergroten van cyberveiligheid, een speerpunt van gastheer van de conferentie (en roulerend voorzitter van de Raad van de Europese Unie), Estland.

De moderne wereld is steeds meer met elkaar verbonden dankzij de digitale technieken, maar welke implicaties heeft dat voor het gezamenlijke Veiligheids- en Defensiebeleid van de lidstaten van de Europese Unie? Dat is onderwerp van de discussie tijdens de conferentie die op donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 september plaatsvindt in de Estse hoofdstad Tallinn.

Hoge Vertegenwoordiger Mogherini zal tijdens de conferentie een update geven van de versterkte samenwerking op veiligheids- en defensiebeleid tussen een groep van lidstaten op dit vlak. Daarnaast komt de samenwerking tussen de EU en de NAVO aan de orde.

Vanuit de Staten-Generaal zullen Eerste Kamerlid Knapen (CDA) en Tweede Kamerlid De Roon (PVV) deelnemen.

  • 07-09/09: Interparlementaire Conferentie Gemeenschappelijk Buitenlands, Veiligheids- en Defensiebeleid, Talinn, Estland