McAllister over Noord-Korea: “Een grote provocatie, we moeten dit diplomatiek oplossen”

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op donderdag 7 september 2017.

Access to video:

(Duur van de video:1:50)

Bekijk ons interview met David McAllister over Noord-Korea

Noord-Korea breekt consequent zijn internationale verplichtingen om geen kernproeven te doen of kernwapens te produceren. Wat is de reactie van de Europese Unie?

De EU moet haar sancties aanscherpen als antwoord op Pyongyang’s grootste kernproef tot nu toe, zei de voorzitter van de parlementaire commissie Buitenlandse zaken, David McAllister, op donderdag voor de vergadering van de ministers van Buitenlandse Zaken.

McAllister beschreef de intensivering van de nucleaire activiteiten van Noord-Korea als "een grote provocatie en een grote bedreiging, niet alleen voor de regionale maar ook voor internationale veiligheid".

David McAllister

Terwijl sancties tot nu toe weinig hebben uitgehaald om Noord-Korea zijn kern- en raketcapaciteit te doen stoppen, benadrukte McAllister dat de enige oplossing een diplomatieke is. “Als we bijvoorbeeld de olietoevoer naar Noord-Korea verder beperken, zal dat een grote invloed hebben op de economie, en uiteindelijk op het regime," zei hij.

McAllistar drong er verder op aan dat China haar invloed op het Noord-Koreaanse regime aanwendt om ervoor te zorgen dat de situatie niet verder escaleert.

In januari 2016 sprak het Parlement zijn zorg uit over de aanhoudende verslechtering van de mensenrechtensituatie in Noord-Korea. De leden zullen naar verwachting op 12 september over de situatie debatteren.

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20170901STO82904

Gecreëerd: 07-09-2017 - 16:20