EP deze week: veiligheid en klimaatverandering

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op woensdag 6 september 2017.

Van de aanpak van terrorisme, tot de verbetering van milieuaansprakelijkheid: lees wat er deze week in het Parlement op de agenda staat.

Deze week in het Europees Parlement i

Terrorismebestrijding

Maandag komen leden van de commissie Burgerlijke vrijheden samen met de Commissaris verantwoordelijk voor migratie, Dimitris Avramopoulos i, en de voorzitter van EU-LISA (het Europees Agentschap voor het operationeel beheer van grootschalige IT-systemen op het gebied van vrijheid, veiligheid en recht), Krum Garkov. Zij bespreken mogelijke verbeteringen voor de uitwisseling van informatie tussen de lidstaten.

Een evaluatie van de huidige bedreigingen en uitdagingen op het gebied van veiligheid wordt in ook op donderdag besproken in de commissie Burgerlijke vrijheden met de Commissaris belast met de Veiligheidsunie i, Sir Julian King i.

Volgens de laatste wil 80% van de Europeanen meer EU-maatregelen voor de aanpak van terrorisme.

Milieubescherming

De volgende VN-klimaatveranderingconferentie i (COP23) vindt plaats in Bonn in november. Op donderdag stemt de milieucommissie over haar bijdrage aan de conferentie, die zich richt op de uitvoering van het akkoord van Parijs.

Donderdag zullen de leden van de commissie Juridische Zaken de effectiviteit bespreken van EU-regels voor preventie en herstel van milieuschade. Zij zullen ook verbeteringen voorstellen voor de milieuaansprakelijkheidsrichtlijn.

Meer informatie

Meer artikelen

Productinformatie

REF.: 20170901STO82903

Gecreëerd: 04-09-2017 - 11:41