Deze week: Brexit, beroepskanker, eierschandaal, aardbevingen Italië

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 28 augustus 2017.

Een drukke week in het Europees Parlement i

De parlementaire commissies komen deze week bijeen om steun voor de door aardbevingen getroffen regio’s in Italië, verontreinigde eieren en de rechtstaat in Polen i te bespreken.

Brexit

Brexit staat woensdag op de agenda van de commissie Werkgelegenheid, waar de Brexit-coördinator van het Parlement i, Guy Verhofstadt i, de leden zal bijpraten over de stand van zaken en de volgende stappen in de onderhandelingen over de Brexit.

Eierschandaal

Miljoenen eieren zijn in meer dan een dozijn Europese landen i uit supermarkten gehaald, nadat werd vastgesteld dat sommige besmet waren met het potentieel schadelijke insecticide fipronil. De leden van de landbouwcommissie spreken donderdag over de gevolgen voor de voedselketen.

Aardbevingen

Op woensdag zal naar verwachting de begrotingscommissie de vrijmaking van € 1,2 miljard uit het Solidariteitsfonds van de EU i goedkeuren voor hulp bij het herstel na een aantal recente aardbevingen in Midden-Italië. Dezelfde commissie wil ook een extra 500 miljoen euro vrijmaken voor de bestrijding van de jeugdwerkloosheid.

Kankerverwekkende stoffen

Het Parlement bereikte voor de zomer een voorlopige overeenkomst met de Raad i over een nieuwe richtlijn die bedoeld is om werknemers te beschermen tegen blootstelling aan kankerverwekkende stoffen op de werkplek. De commissie Werkgelegenheid stemt op woensdag over de overeenkomst.

Vervangende diëten

Op donderdag stemt de commissie Volksgezondheid over nieuwe regels voor de samenstelling en etikettering van dieetvervangers.

Klik hier voor meer informatie over de prioriteiten van het Parlement voor de komende maanden.

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20170828STO82507

Gecreëerd: 28-08-2017 - 15:54