Stabilisatie- en Associatieraad EU-Bosnië en Herzegovina, 10/07/2017 - Voornaamste resultaten

Met dank overgenomen van Raad van de Europese Unie (Raad) i, gepubliceerd op dinsdag 11 juli 2017, 1:08.

De Stabilisatie- en Associatieraad van de EU en Bosnië en Herzegovina heeft op maandag 10 juli 2017 zijn tweede zitting gehouden.

De Raad werd voorgezeten door mevrouw Federica Mogherini, hoge vertegenwoordiger van de Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid. De delegatie van Bosnië en Herzegovina werd geleid door Denis Zvizdić, voorzitter van de Raad van ministers.

De Stabilisatie- en Associatieraad evalueerde de stand van de bilaterale betrekkingen tussen de EU en Bosnië en Herzegovina.

Hij was ingenomen met het EU-perspectief van Bosnië en Herzegovina als één verenigd, soeverein land.

Hij nam nota van de vorderingen die Bosnië en Herzegovina sinds de aanvraag voor EU-lidmaatschap van februari 2016 met de EU-integratie heeft gemaakt en van de conclusies van de Raad van september 2016, waarin de Europese Commissie wordt verzocht een advies over de gegrondheid van die aanvraag uit te brengen.

De Raad vraagt Bosnië en Herzegovina om zich verder en intensiever in te spannen voor de uitvoering van de hervormingsagenda volgens het schema van het actieplan waarover de autoriteiten van Bosnië en Herzegovina overeenstemming hebben bereikt, ten voordele van de bevolking en in nauwe samenwerking met de Europese Unie, internationale financiële instellingen en andere internationale partners, alsmede het maatschappelijk middenveld.

Gezamenlijke verklaring na de tweede zitting van de Stabilisatie- en Associatieraad tussen de Europese Unie en Bosnië en Herzegovina

Dit document is momenteel alleen beschikbaar in de volgende talen:

EN

Onderwerp(en):

Buitenlandse zaken & internationale betrekkingen

Internationale ministeriële bijeenkomst: Andere zittingen

20/06/2017

10/07/2017

10/07/2017

10/07/2017

17/07/2017

Laatst bijgewerkt op 11/07/2017

Werkt deze bladzijde niet naar behoren?

Geef feedback

Uw commentaar Je moet het commentaarvak invullen.

Dit veld mocht niet worden ingevuld.

Verzend

Het secretariaat-generaal van de Raad heeft de taak de Europese Raad en de Raad van de EU te assisteren bij hun werkzaamheden. Het helpt de Raad zijn werkzaamheden op samenhangende wijze te organiseren en zijn werkprogramma van 18 maanden uit te voeren.