In het Parlement deze week: vluchtelingen, belasting en ontwikkelingsdoelen

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op dinsdag 6 juni 2017.

Van de aanpak van legale drugs en dubbele belastingheffing, tot het verbeteren van de situatie van vluchtelingen in Italië. Lees het overzicht van de agenda van het Parlement.

Een drukke week in het Parlement

De kwesties die deze week worden behandeld, zijn de vluchtelingen in Italië, snellere beoordeling van legale drugs en geschillen over belasting. Daarnaast staan duurzame ontwikkelingsdoelstellingen op de agenda van de ontwikkeling- en milieucommissies.

Legale drugs

Op donderdag stem de commissie Burgerlijke vrijheden i over nieuwe regels om legale drugs te beoordelen. De verbeteringen omvatten snellere deadlines voor risicobeoordeling en een sneller proces om verdachte drugs in de lijst van illegale drugs op te nemen.

Ontwikkelingsdoelen

Op woensdag wordt de bevordering van duurzame ontwikkeling besproken in de commissies Ontwikkelingssamenwerking en Milieu. Onder de sprekers zijn de winnaar van de Nobelprijs voor de vrede, professor Muhammad Yunus, en de CEO van Unilever, Paul Polman

Dubbele belasting

De commissie Economische en monetaire zaken i stemt op donderdag over voorstellen om een ​​mechanisme te creëren om bedrijven te helpen die betrokken zijn bij geschillen over belast worden in twee EU-landen i. Momenteel zijn er dergelijke geschillen in de EU i ter waarde van meer dan 10 miljard euro per jaar.

Vluchtelingen in Italië

Op donderdag bespreken de leden van de commissie Burgerlijke vrijheden hoe de situatie van vluchtelingen en migranten in Italië kan worden verbeterd.

President Bolivia

De President van Bolivia, Evo Morales, ontmoet EP-Voorzitter Tajani en de leden van de commissie Buitenlandse zaken en de subcommissie Mensenrechten.

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20170602STO76616

Gecreëerd: 06-06-2017 - 12:44