Brexit onderhandelingen: debat met Tusk, Juncker en Barnier over conclusies Europese Raad

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op dinsdag 16 mei 2017, 18:00.

Het Europees Parlement i debatteert woensdagmorgen over de richtsnoeren voor de EU i onderhandelingen met het VK waarover de Europese Raad i tijdens zijn laatste bijeenkomst in april overeenstemming bereikte. De voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk i, Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker i en hoofd EU onderhandelaar voor de Brexit i Michel Barnier i zullen deelnemen aan het debat.

De richtsnoeren die de Raad i overeenkwam zijn grotendeels in overeenstemming met de die het Europees Parlement op 5 april heeft aangenomen. In deze resolutie gaven de parlementsleden prioriteit aan het verzekeren van gelijke en eerlijke behandeling van EU burgers die in het VK wonen en Britse burgers die in de EU wonen. Andere belangrijke onderdelen betreffen de integriteit van de interne markt, het vredesproces in Noord- Ierland en de budgettaire aspecten van de uittreding van de VK.

Iedere overeenkomst die voorligt aan het einde van de VK-EU onderhandelingen zal de goedkeuring van het Europees Parlement moeten krijgen.

procedurecode: 2017/2593(RSP)

procedure: Verklaringen Europese Commissie i en Raad

debat: woensdag 17 mei 2017

#euco, #Brexit @eucopresident

REF. : 20170509IPR73954

Bijgewerkt op: ( 16-05-2017 - 16:35)