Sadiq Khan: “Nog steeds van plan om deel uit te maken van de Europese familie”

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op dinsdag 28 maart 2017, 15:53.

“We kunnen de EU verlaten maar we verlaten Europa niet,”, zei de burgemeester van Londen, Sadiq Khan, bij zijn bezoek aan het Europees Parlement op 28 maart. “Voor kwesties van veiligheid en defensie tot financiën en cultuur, zijn we nog steeds van plan om deel uit te maken van de Europese familie.” Khan ontmoette EP-voorzitter Antonio Tajani om kwesties als veiligheid en de Brexit te bespreken. “Het is in niemands belang dat Londen of het Verenigd Koninkrijk worden gestraft,” zei Khan.

De bijeenkomst werd gevolgd door een korte persconferentie. Tajani betuigde zijn medeleven met de slachtoffers van de terroristische aanslag in Londen op 22 maart: “Deze aanslag herinnert ons er op tragische wijze aan dat we dichter dan ooit moeten samenwerken op het gebied van terrorismebestrijding en het voorkomen van radicalisering.”

Tajani voegde toe: “Toen wij zaterdag de zestigste verjaardag van het Verdrag van Rome vierden, toonden duizenden burgers hun steun voor de Europese Unie in de straten van Londen. Dit heeft ons geleerd dat Londen een oprecht open, multiculturele en echt Europese stad is. Dat moet ons trots stemmen.”

REF. : 20170324STO68407