Syria: EU adds 17 ministers and Central Bank Governor to sanctions list

Met dank overgenomen van Raad van de Europese Unie (Raad) i, gepubliceerd op maandag 14 november 2016.

Op 14 november 2016 heeft de Raad i 17 ministers en de gouverneur van de centrale bank van Syrië toegevoegd aan de lijst van personen die onder de beperkende EU i-maatregelen tegen het Syrische regime vallen, omdat zij verantwoordelijk zijn voor de gewelddadige repressie tegen de burgerbevolking in Syrië, baat hebben bij of steun verlenen aan het regime en/of banden hebben met dergelijke personen.

Dit besluit is genomen naar aanleiding van de conclusies van de Raad van 17 oktober 2016 en de conclusies van de Europese Raad i van 20 en 21 oktober 2016. Dit besluit brengt het totale aantal personen voor wie een reisverbod en een bevriezing van tegoeden geldt vanwege de gewelddadige repressie tegen de burgerbevolking in Syrië, op 234.

Daarnaast geldt er voor 69 entiteiten een bevriezing van tegoeden. Meer in het algemeen omvatten de momenteel geldende sancties tegen Syrië een olie-embargo, beperkingen op bepaalde investeringen, een bevriezing van activa binnen de EU van de Syrische centrale bank, exportbeperkingen voor apparatuur en technologie die voor binnenlandse repressie zouden kunnen worden gebruikt, en voor apparatuur en technologie die kunnen worden gebruikt voor toezicht op of interceptie van internetcommunicatie of telefoongesprekken. Deze maatregelen werden laatstelijk verlengd op 27 mei 2016 en zijn van kracht tot en met 1 juni 2017.

De EU blijft werken aan een duurzame oplossing voor het conflict in Syrië, aangezien er geen militaire oplossing is voor de Syrische burgeroorlog. De EU is vastbesloten om levens te redden, en zet haar intensieve humanitaire diplomatie voort om de hulpverlening tot in Aleppo te brengen en de gewonden indien nodig te evacueren.

De wetgevingshandelingen die door de Raad zijn vastgesteld, met inbegrip van de namen van de betrokkenen, worden bekendgemaakt in het Publicatieblad van 14 november 2016.

Publicatieblad van 14 november 2016

Conclusies van de Raad over Syrië

Conclusies van de Europese Raad over externe betrekkingen, 20 oktober 2016

Syrië: respons van de Raad op de crisis

Aanneming van beperkende maatregelen ("sancties") van de EU

EU-betrekkingen met Syrië (EDEO)

×

Dit document is momenteel alleen beschikbaar in de volgende talen:

EN