EU verlengt sancties wegens acties tegen Oekraïense territoriale integriteit

Met dank overgenomen van Raad van de Europese Unie (Raad) i, gepubliceerd op donderdag 15 september 2016.

De Raad i heeft de beperkende maatregelen van de EU i tegen acties die de Oekraïense territoriale integriteit, soevereiniteit en onafhankelijkheid ondermijnen, met 6 maanden verlengd. Die sancties komen neer op een bevriezing van tegoeden en een reisverbod voor 146 personen en 37 entiteiten. Zij zijn verlengd tot en met 15 maart 2017.

De maatregelen werden ingevoerd in maart 2014, en voor het laatst verlengd in maart 2016. Uit de beoordeling van de situatie is gebleken dat er geen reden is om wijzigingen aan te brengen in de sanctieregeling of de lijst van personen en entiteiten die getroffen worden door de beperkende maatregelen. De informatie en motivering voor plaatsing op de lijst in verband met deze personen en entiteiten zijn waar nodig geactualiseerd.

De wetgevingsbesluiten staan in het Publicatieblad van de EU van 16 september 2016. Het besluit is via de schriftelijke procedure aangenomen.

Er zijn verschillende EU-maatregelen van kracht als reactie op de crisis in Oekraïne, waaronder:

  • economische sancties tegen specifieke sectoren van de Russische economie, die momenteel geldig zijn tot en met 31 januari 2017;
  • beperkende maatregelen in verband met de illegale inlijving van de Krim en Sebastopol; deze maatregelen blijven beperkt tot het grondgebied van de Krim en Sebastopol en zijn momenteel geldig tot en met 23 juni 2017.

Overzicht van de beperkende EU-maatregelen als reactie op de crisis in Oekraïne

Rusland: EU verlengt economische sancties met 6 maanden

Lijst van personen en entiteiten die onderworpen zijn aan beperkende EU-maatregelen in verband met de territoriale integriteit van Oekraïne (september 2016)

×

Dit document is momenteel alleen beschikbaar in de volgende talen:

EN