Palestina: EU-politiemissie en EU-missie voor hulp bij grensbeheer verlengd met 12 maanden

Met dank overgenomen van Raad van de Europese Unie (Raad) i, gepubliceerd op donderdag 7 juli 2016.

De Raad i heeft het mandaat van de EU i-politiemissie voor de Palestijnse gebieden (EUPOL COPPS) en het mandaat van de EU-missie voor bijstandverlening inzake grensbeheer aan de grensovergang bij Rafah (EU BAM Rafah) verlengd tot en met 30 juni 2017. De missies sluiten aan bij de bredere EU-inspanningen voor de opbouw van een Palestijnse staat, waarbij wordt gestreefd naar een alomvattende oplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict op basis van een tweestatenoplossing.

EUPOL COPPS helpt de Palestijnse Autoriteit sinds januari 2006 met de opbouw van instellingen van een toekomstige Palestijnse staat in de sectoren politie en strafrecht. Via haar bijdrage aan de hervorming van de sector veiligheid en justitie ondersteunt de missie de inspanningen ter verbetering van de veiligheid van de Palestijnse bevolking en ter versterking van de rechtsstaat. Rodolphe Mauget is hoofd van de missie sinds 1 juli 2014. De missie beschikt voor haar activiteiten van 1 juli 2016 tot en met 30 juni 2017 over € 10,32 miljoen.

De Raad heeft eveneens het mandaat van EU BAM Rafah verlengd tot en met 30 juni 2017. De missie moet zorgen voor de aanwezigheid van een derde partij aan de grensovergang bij Rafah die helpt het vertrouwen tussen de Israëlische regering en de Palestijnse Autoriteit te vergroten, onder meer door de Palestijnse capaciteiten met betrekking tot alle onderdelen van het grensbeheer bij Rafah te verbeteren. De missie blijft paraat om weer operationeel te worden aan de grensovergang bij Rafah zodra de politieke en veiligheidssituatie dit toelaat. Natalina Cea is hoofd van de missie sinds 1 juli 2015. De begroting van de missie voor de periode van 1 juli 2016 tot en met 30 juni 2017 bedraagt € 1,54 miljoen.

EUPOL COPPS (EDEO)

×

Dit document is momenteel alleen beschikbaar in de volgende talen:

EN

EU BAM Rafah

×

Dit document is momenteel alleen beschikbaar in de volgende talen:

EN