EP deze week: vermiste vluchtelingenkinderen, visumliberalisering Turkije en wapenwetgeving

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 18 april 2016, 16:48.

EP this week

De parlementaire commissies bespreken deze week de stappen die Turkije moet nemen in aanmerking te komen voor visumvrij reizen in de EU i. De duizenden vluchtelingenkinderen die in Europa zijn verdwenen staat ook op de agenda. Verder worden voorstellen tot wijziging van de wapenwetgeving besproken om te voorkomen dat wapens in de handen van terroristen vallen.

De commissie Burgerlijke vrijheden debatteert donderdag over de meer dan 10.000 niet-begeleide vluchtelingen en migrantenkinderen die in Europa zijn verdwenen, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van Europol, het Bureau voor de grondrechten en de niet-gouvernementele organisatie Missing Children Europe.

Dezelfde commissie debatteert op donderdag ook over het verslag van de Europese Commissie i over de vorderingen van Turkije wat betreft de eisen voor visumliberalisatie.

De commissie burgerlijke vrijheden bespreekt woensdag een rapport over buitenlandse strijders van Eurojust met haar voorzitter Michèle Coninsx.

De commissie Interne markt bespreekt woensdag de voorgestelde hervorming van de richtlijn over vuurwapenwetgeving.

Een resolutie over het aanpakken van de oorzaken van energiearmoede staat voor donderdag op de agenda voor stemming in de commissie Industrie en energie

Onderhandelaars van het Parlement en de Raad i te ontmoeten elkaar op dinsdag met als doel het bereiken van een voorlopig akkoord voor nieuwe EU-regels om de concurrentie in reizigersvervoer per spoor te stimuleren, de kwaliteit van de dienstverlening te verbeten en te helpen de emissiedoelstellingen te halen.

De onderzoekscommissie die emissiemetingen in de auto-industrie tegen het licht houdt, komt op dinsdag bijeen. De leden van de commissie zullen vertegenwoordigers van het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek van de Commissie en de Internationale Raad voor Schoon Vervoer ontmoeten.

De speciale commissie voor belastinguitspraken heeft op maandag een vergadering met nationale parlementsleden. .

De commissie Rechten van de vrouw stemt op dinsdag over een resolutie over armoede vanuit een genderperspectief.

Volg @Europarl_NL opTwitter voor meer nieuws van het Europees Parlement.

REF. : 20160418STO23731