Europese Commissie bezoekt Staten-Generaal op 7 januari 2016

Met dank overgenomen van Tweede Kamer der Staten Generaal (Tweede Kamer) i, Eerste Kamer der Staten Generaal (Eerste Kamer) i, gepubliceerd op dinsdag 22 december 2015.

Het Nederlandse parlement ontmoet donderdag 7 januari 2016 de Europese Commissie i. Dat gebeurt in het kader van het EU-Voorzitterschap i dat Nederland in de eerste helft van 2016 vervult. Centraal in de ontmoeting op 7 januari staat een gesprek tussen fractievoorzitters van de Eerste en Tweede Kamer en het College van Commissarissen i. Gespreksthema’s zijn 'migratie en vluchtelingen’ en 'de Europese begroting/het meerjarig financieel kader’.

De bijeenkomst is van 15.30 tot 17.00 uur in de plenaire zaal van de Eerste Kamer. De Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol i, de tijdelijk Voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib i, en de Voorzitter van de Europese Commissie i, Jean-Claude Juncker i, houden een kort openingswoord. Andere parlementariërs leiden vervolgens de twee thema’s in, waarna een discussie volgt. Voorafgaand aan het bezoek heeft de Europese Commissie een ontmoeting met de Nederlandse regering. Die ontmoeting is in Amsterdam.