Gastfotograafwedstrijd 2015: de winnaars

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op donderdag 22 oktober 2015, 10:53.

Van januari tot september, liep gastfotograaf wedstrijd, geïnspireerd door 2015 het Europees Jaar voor Ontwikkelingssamenwerking. We ontvingen honderden prachtige foto's uit heel Europa, waarvan de beste worden getoond op een expositie in november in Straatsburg op het Bronisław Geremek Agora van het Europees Parlement i.

De publiekswinnaar, wier foto de meeste likes op Facebook en Google+ kreeg, is ‘respect ‘van Rosabella De Angelis met een foto over het thema onderwijs. De jurywinnaar, is zonder titel van Eva Szabó met een foto over het thema migratie.

Rosabella De Angelis zei over haar foto." Dojo betekent plaats (jō) waar je de weg (dō) volgt, de perfecte eenheid van lichaam en geest. Het is een plek van concentratie, leren, vriendschap en respect (...) Doel van dit grote educatieve project is de vorming van een verantwoordelijke burger."

Éva Szabó over haar foto: "Ik reisde naar Röszke bij de Hongaars-Servische grens waar ik de migranten vergezelde in het kamp, opgezet om hulp en onderdak voor een paar uur of nachten te bieden Mijn foto toont de lange uren van wachten en onzekerheid over hun toekomst. Ik richt me vooral op de kinderen: zij zijn de grootste slachtoffers van deze menselijke catastrofe."

De twee winnaars zullen in november naar Straatsburg komen tijdens de plenaire vergadering om een fotoreportage in en rond het Parlement te maken. Deze reportages zullen hier en op de sociale media platformen van het Parlement worden gedeeld.

REF. : 20151022STO98702