UvA benoemt Frank Vandenbroucke tot universiteitshoogleraar over Europese Unie

maandag 19 oktober 2015

DEN HAAG (PDC i) - Het College van bestuur heeft Frank Vandenbroucke benoemd tot universiteitshoogleraar van de Universiteit van Amsterdam. De benoeming gaat in per 1 november 2015. Als universiteithoogleraar zal Vandenbroucke zich richten op het bevorderen van onderzoek naar en debat over de maatschappelijke betekenis van Europa. 

Inzichten uit economisch, sociaal en politicologisch worden door Vandenbroucke bijeengebracht. Vooral de normatieve grondslagen waarop de Europese Unie sociaal beleid kan legitimeren en ontwikkelen is erg belangrijk. Vandenbroucke gaat nauw samenwerken met Acces Europe en het Amsterdam Institute for Social Science Research van de Universiteit van Amsterdam. 

Volgens prof. dr. Dymph van den Boom is Frank Vandenbroucke een grote autoriteit op het terrein van de Europese Unie en de ontwikkeling van sociaal en werkgelegenheidsbeleid binnen de EU-lidstaten i. Ze is zeer verheugd dat Vandenbroucke toetreedt tot de universiteitshoogleraren van de Universiteit van Amsterdam. 

Bron: Universiteit van Amsterdam