Infografiek klimaatverandering: Welke landen zijn de grootste vervuilers?

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op woensdag 14 oktober 2015, 12:38.

De klok tikt. Binnen twee maanden zullen deskundigen, experts, politici en ngo’s in Parijs bespreken hoe klimaatverandering kan worden bestreden. Het Parlement stuurt een delegatie van 15 leden om te lobbyen voor een succesvol resultaat. Vandaag is er een stemming over de positie van het Parlement voor de klimaattop of de 21e Conferentie van de Partijen (COP21). Volg het live en bekijk onze infografiek.

Het Parlement heeft twee hoofddoelen bij de klimaattop: Om de temperatuurstijging op 2 ° C te beperken en om geld in te zamelen voor het Groene Klimaatfonds waarmee tegen 2020 jaarlijks 100 miljard dollar beschikbaar moet zijn om ontwikkelingslanden te helpen zich aan te passen aan klimaatverandering en de gevolgen hiervan te verzachten.

"Wij zijn van mening dat het Europees Parlement zich in de voorhoede moet bevinden om succes op de COP21 te garanderen want dit is de strijd van de eeuw," zegt rapporteur Gilles Pargneaux.

Welke bedrijfstakken produceren de meeste uitstoot en waarom zijn Berlijn, Marrakesh en Doha belangrijk bij het spreken over de klimaatonderhandelingen? U vindt de antwoorden in onze infografiek.

REF. : 20151012STO97118