Deze week: Griekenland, migratie, GGO's en begroting 2016

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op dinsdag 1 september 2015, 12:42.

Het verzoek van Griekenland voor betrokkenheid van het Europees Parlement bij de regelmatige evaluatie van het derde leenprogramma, wordt donderdag in de Conferentie van voorzitters besproken. De commissies, die deze week voor het eerst na het reces bijeenkomen, bespreken de migratiecrisis en zij stemmen over het gebruik van genetisch gemodificeerde levensmiddelen en over de EU-begroting voor 2016.

Griekenland

Op donderdag bespreekt de Conferentie van voorzitters - bestaande uit de EP-voorzitter en de fractievoorzitters - een verzoek van Griekenland om het Europees Parlement bij de evaluatie te betrekken van de uitvoering van het derde leenprogramma van € 86 miljard financiële hulp aan Griekenland.

Op dezelfde dag zal de commissie Regionale ontwikkeling een wetgevingsvoorstel bespreken over het verbeteren van de toegang van Griekenland tot EU-fondsen.

Migratie

Op maandag bespreekt de commissie Buitenlandse zaken de externe dimensie van de migratiecrisis.

Op donderdag debatteert de commissie Burgerlijke vrijheden over de situatie bij Europa's externe zeegrenzen met Fabrice Leggeri, directeur van Frontex, het EU-agentschap voor de samenwerking aan de buitengrenzen.

Voor het debat stemt de commissie over haar advies met betrekking tot extra financiering voor de herlocatie van vluchtelingen.

Genetisch Gemodificeerde Organismen

Op donderdag stemt de landbouwcommissie over haar advies over een ontwerpverordening om de lidstaten in staat te stellen het gebruik van door de EU goedgekeurde GGO levensmiddelen of diervoeders op hun grondgebied te beperken of te verbieden.

Begroting 2016

Op maandag en donderdag stemmen de parlementaire commissies over hun standpunten over de begroting voor 2016 en dragen hiermee bij aan het verslag dat wordt opgesteld door de Begrotingscommissie. Bekijk de tijdlijn van de begrotingsprocedure 2016.

Klik hier voor meer nieuws van het Europees Parlement.

REF. : 20150828STO90914