Boeren in België en Frankrijk protesteren tegen lage melkprijzen

Met dank overgenomen van Algemene Nederlandsche Wielrijders-Bond (ANWB), gepubliceerd op dinsdag 18 augustus 2015.

België

Boeren aangesloten bij twee Belgische landbouworganisaties kondigen voor dinsdag 18 augustus nieuwe acties aan. Die acties zouden dinsdagavond plaats moeten vinden in de provincie Luik waar ze van plan zijn om bedrijfsterreinen van melkproducenten te blokkeren. De actie start vanuit Battice. Vooralsnog is het niet de bedoeling om snelwegen te blokkeren.

Frankrijk

De varkensboeren protesteerden donderdag 13 augustus in het westen van het land op de Routes Nationales tegen de lage prijzen. Hoe lang dit soort spontane acties duren en wanneer ze zijn is helaas niet te voorspellen.

Op 7 september is de Europese Landbouwraad in Brussel en de kans is groot dat boeren uit België en Frankrijk dit zullen aangrijpen om die dag opnieuw actie te voeren.

Volg onderweg de actuele situatie op de Franse wegen via Twitter (@ANWBeuropa)

Tweets door @ANWBeuropa !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");

Zie ook:

Verkeersinformatie België

Verkeersinformatie Frankrijk

Stakingen Europa

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Foto: ANP