Debat over akkoord Griekenland woensdag 15 juli

Met dank overgenomen van Tweede Kamer der Staten Generaal (Tweede Kamer) i, gepubliceerd op maandag 13 juli 2015.

De Kamer komt woensdag 15 juli terug van reces voor een debat over Griekenland met minister Dijsselbloem i van Financiën. De eurolanden i kwamen maandag 13 juli tot een akkoord dat Griekenland uit de financiële problemen moet helpen.

In Brussel i is overlegd over een steunpakket om te voorkomen dat Griekenland financieel ten onder gaat. In ruil voor nieuwe leningen uit Europa i zou de Griekse regering uiterlijk woensdag 15 juli een aantal hervormingen door het Griekse parlement moeten loodsen. De Kamer wil in het debat helder krijgen wat de gevolgen hiervan voor Nederland zijn. Op maandag 6 juli kwam de Kamer ook terug van reces om te spreken over Griekenland. Voor het debat van woensdag 15 juli stuurt minister Dijsselboem een brief met de laatste ontwikkelingen naar de Kamer.

Live volgen

De commissie voor Financiën en de commissie voor Europese Zaken debatteren woensdag 15 juli 2015 van 13.30 tot 16.30 uur met minister Dijsselbloem van Financiën over het akkoord van de eurolanden dat een einde moet maken aan de financiële problemen van Griekenland.

Het debat is in de Thorbeckezaal i. U kunt via deze website live meekijken of meeluisteren.