Lage belastingen, meer veiligheid, minder immigratie

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, VoorNederland (VNL) i, gepubliceerd op dinsdag 26 mei 2015, 20:07.

Voorzitter, het gaat niet goed met ons land, 2014 was een drama: een zeer lage economische groei van 0,8 procent, meer dan 600.000 werklozen, islamitische terreurdreiging en weer een immigratierecord. Tegelijkertijd ging er meer belastinggeld naar ontwikkelingshulp, naar asielzoekers en naar een EU-naheffing. Dank je wel, kabinet. Dank je wel VVD.

Voorzitter, het is tijd voor een echt liberaal antwoord op de vragen van nu. Het is tijd voor de vrijheid en het optimisme van het klassiek-liberalisme:

Meer dan ooit tevoren, Voorzitter, heeft Nederland behoefte aan lage belastingen. Mijn fractie pleit, als enige, voor een vlaktaks - één laag belastingtarief voor iedereen - van nog geen 23 procent, met een belastingvrije voet oplopend tot uiteindelijk 15.000 euro. Mensen houden dan veel meer geld over in hun portemonnee. De koopkracht neemt fors toe, ook van de minima. En we kunnen eindelijk het malle, geldrondpompende en fraudegevoelige CDA-toeslagenstelsel grotendeels afschaffen.

Daarnaast, Voorzitter, zijn wij voorstander van het vrijgeven van het verplicht aanvullend pensioen. Geef de mensen hun geld terug. Wij willen een uniform BTW-tarief, 10 procent lagere tarieven in de vennootschapsbelasting en 10 procent lagere accijnzen. In ons Fiscaal Plan wordt benzine 20 cent per liter goedkoper.

En ons Fiscaal Plan kan, zonder dat de staatsschuld oploopt. Het is doorgerekend door het Centraal Planbureau, het is voorzien van een keurig CPB-stempeltje.

Maar dit kabinet, Voorzitter, kiest voor belastingverhogingen.

En dat terwijl onze ideeën leiden tot een veel hogere economische groei en tot honderdduizenden extra banen. En dat is nu precies wat Nederland nodig heeft. Onze ideeën leiden tot een welvaartsrevolutie. Nederland wordt het Monaco aan de Noordzee.

Dan, Voorzitter, onze veiligheid. Veiligheid hoort dé kerntaak te zijn van de overheid. Maar ook hier geeft de VVD niet thuis.

Wij willen hogere straffen voor zware misdrijven. En we willen 1 miljard extra investeren in onze politie en onze veiligheidsdiensten. Ook trekken we 5 miljard extra uit voor onze defensie. Het afbreken van onze krijgsmacht moet stoppen. De linkse doctrine van het gebroken geweertje heeft genoeg kapot gemaakt. Nederland moet zich weer gaan houden aan de NAVO-afspraak om minstens 2 procent van het nationaal inkomen te besteden aan ons leger. Alleen al door de Russische agressiepolitiek en het toenemende islamitisch extremisme zou iedereen er van doordrongen moeten zijn dat forse investeringen in onze veiligheid van het allergrootste belang zijn.

Voorzitter, dan de immigratiecijfers. Vorig jaar kwamen er liefst 181.000 immigranten bij. Een stad zo groot als Breda. Dit gaat ons absorptievermogen ver te boven. De enorme oververtegenwoordiging van allochtonen in de criminaliteit, schooluitval, taalachterstanden en bijstandsafhankelijkheid nopen tot verandering. Wij willen een veel strenger immigratiebeleid, naar Australisch model. Alleen mensen die iets aan ons land toevoegen zijn wat ons betreft nog welkom. En primair met tijdelijke arbeidscontracten. Asielzoekers vangen we uitsluitend op in de regio. De integratieproblemen zijn immers al veel te groot. “Niet dweilen met de kraan open”, stelde Pim Fortuyn terecht.

Maar voorzitter, inmiddels gaat de EU over ons immigratiebeleid. Niet de Europese Unie maar wij zelf moeten weer de baas worden over wie wij toelaten en wie niet. Ronald Reagan zei: “Een land dat zijn eigen grenzen niet kan controleren, is eigenlijk geen land”. Hij had volkomen gelijk.

De EU zou terug moeten naar de kern: economische samenwerking. Verder zou Brussel zich nergens mee moeten bemoeien. De EU moet niet naheffen, maar zich opheffen.

Voorzitter, ik rond af. Heel veel Nederlanders snakken naar meer vrijheid. Naar lage belastingen, forse investeringen in onze veiligheid, een streng immigratiebeleid en veel minder Brussel.

En, Voorzitter, wat wij willen kan. Het is een kwestie van kiezen.

Dank u wel.