Geen bed, bad en brood

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, VoorNederland (VNL) i, gepubliceerd op donderdag 30 april 2015, 11:38.

Voorzitter, weer buigt de VVD voor de Partij van de Arbeid, weer buigt de VVD voor de socialisten.

De VVD breekt belofte op belofte, de VVD bedondert zijn eigen kiezers. VVD-ereleden Hans Wiegel en Frits Bolkestein kraken de VVD. En dat is volkomen terecht.

De VVD is het spoor volledig bijster. De VVD vestigde een immigratierecord. Nog nooit kwamen er zo veel immigranten naar ons land: 181.000. Een stad zo groot als Breda, toevallig de woonplaats van de staatssecretaris.

Voorzitter, vorig jaar kwamen er 30.000 asielzoekers naar ons land. En nu kunnen, dankzij de VVD, uitgeprocedeerde asielzoekers nog steeds terecht in verschillende opvangcentra. Van Amsterdam tot Eindhoven. De aanzuigende werking blijft in tact.

En dat terwijl, Voorzitter, de enige plek voor bed, bad en brood voor uitgeprocedeerde asielzoekers, natuurlijk het uitzetcentrum in Ter Apel zou moeten zijn. Het gaat immers om mensen die hier volgens de wet niet meer mogen zijn, om mensen die keer op keer zijn afgewezen door een onafhankelijke, onpartijdige rechter. Die mensen moeten dus vertrekken. Zo werkt dat in een rechtsstaat.

Maar, Voorzitter, de VVD buigt dus voor de Partij voor de Arbeid. Terwijl de oplossing niet zo moeilijk is: zet alleen nog in op opvang in de regio, handhaaf de wet, sluit alle centra behalve Ter Apel, geen generaal-pardons meer en stop de subsidiering van de asielindustrie.

De VVD heeft echter maar één ambitie: de rit uitzitten. Ten koste van alles, zelfs ten koste van de eigen kiezers en het land.

Gelukkig, Voorzitter, is er nu een alternatief voor de VVD, dat alternatief heet VoorNederland, VNL. Een derde van de VVD-kiezers ziet de heer Moszkowicz als een aanwinst voor de nationale politiek. En dat, Voorzitter, is goed nieuws voor Nederland.

Dank u wel.