Conclusies van de Raad bij het verdrag over de niet-verspreiding van kernwapens

Met dank overgenomen van Raad van de Europese Unie (Raad) i, gepubliceerd op maandag 20 april 2015.
  • 1. 
    De Raad brengt in herinnering dat de Europese Unie i eensgezind het Verdrag inzake de niet-verspreiding van kernwapens (Non-Proliferatieverdrag - NPV) beschouwt als de hoeksteen van de alomvattende regeling voor de niet-verspreiding van kernwapens, de wezenlijke fundering voor de verdere nucleaire ontwapening, overeenkomstig artikel VI van het NPV, en een belangrijk element voor de verdere ontwikkeling van de toepassingen van kernenergie voor vreedzame doeleinden. De Raad herhaalt dat de EU vastbesloten is om bij wijze van topprioriteit het NPV te steunen en in stand te houden als multilateraal instrument voor het handhaven en versterken van internationale vrede, veiligheid en stabiliteit.
  • 2. 
    De Raad ziet uit naar de aanstaande negende toetsingsconferentie van de partijen bij het Verdrag inzake de niet-verspreiding van kernwapens, die zal plaatsvinden van 27 april tot en met 22 mei 2015 in het hoofdkwartier van de VN in New York, en onderstreept het belang ervan als cruciale mijlpaal in de mondiale discussies over non-proliferatie en ontwapening.
  • 3. 
    Gelet op de huidige ernstige veiligheidssituatie spreekt de Raad opnieuw de onwrikbare steun uit die de Europese Unie verleent aan alle drie de pijlers van het Verdrag en aan de uitvoering van alle verbintenissen uit hoofde daarvan en toezeggingen tijdens voorgaande toetsingsconferenties.

Council conclusions on the Ninth Review Conference of the Parties to the Treaty on the Non-Proliferation of Nuclear Weapons

×

Dit document is momenteel alleen beschikbaar in de volgende talen:

EN

FR