VNL: EU abject en infaam

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, gepubliceerd op donderdag 2 april 2015.

Voorzitter, de leider van onze zusterpartij UKIP, de heer Farage, had gelijk toen hij zei dat democratie en de EU elkaars tegenpolen zijn. Er is zelfs een elite die de Europese superstaat op ondemocratische wijze wil doordrukken.

De belichaming hiervan, Voorzitter, is de huidige leider van de Europese Commissie, de heer Juncker. Stap voor stap wil hij de natiestaat afschaffen tot er geen terugkeer meer mogelijk is. Abject en infaam.

Voorzitter, er komen nog heel wat EU-nachtmerries op ons af. Een mogelijke toetreding van Turkije, EU-belastingen en een EU-leger. De aanhoudende stroom van miljarden euro’s van noord naar zuid en van honderdduizenden asielzoekers van zuid naar noord. Dát is de Strategische Agenda van de Europese Unie, Voorzitter.

Voorzitter, verscherpte sancties tegen het agressieve Rusland zijn hard nodig. Dat Griekenland de sancties van tafel wil halen laat zien dat haar loyaliteit bij de Russen ligt. Het is tijd dat de EU afscheid neemt van Athene.

Voorzitter, ook is het buitengewoon zorgelijk dat bepaalde partijen in het Europees Parlement de expansiepolitiek van Moskou verdedigen. Die houding ondermijnt de veiligheid in Europa.

Voorzitter, de Russische betrokkenheid bij het neerhalen van de MH17 wordt steeds moeilijker te ontkennen. Wat gaat onze premier doen als zonder enige twijfel blijkt dat het regime van Poetin geheel of deels verantwoordelijk is?

Voorzitter, Nederland staat op een kruispunt in haar geschiedenis. Kiezen we voor een Europese superstaat of gaan we terug naar de oorsprong van economische samenwerking? Mijn fractie kiest voor het laatste. Daarom moet de huidige EU worden ontmanteld.

Dank u wel.