Asielzoekers opvangen buiten Nederland

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, gepubliceerd op donderdag 26 maart 2015.

Voorzitter, de VVD probeert wanhopig het beeld te creëren streng te zijn op immigratie en asiel. Maar beeld en werkelijkheid lopen gigantisch uiteen.

Ik geef u de feiten, Voorzitter. Afgelopen jaar kwamen er meer dan 30.000 asielzoekers aan in ons land, maar liefst 75 procent meer dan in 2013.

En, Voorzitter, het kabinet vestigde vorig jaar een immigratierecord. In 2014 kwamen er 181.000 immigranten binnen. Een stad zo groot als de woonplaats van staatssecretaris Dijkhoff - Breda.

Kortom, Voorzitter: de VVD is, zeker op het immigratie- en asieldossier, totaal ongeloofwaardig.

Voorzitter, asielzoekers moeten we niet in Nederland maar in het buitenland opvangen. Nu raken sommige kleine dorpjes in ons land compleet ontwricht door de toestroom van honderden asielzoekers. Dat moet stoppen. Nederland is geen opvanghuis.

Mijn fractie is voor opvang in de regio. Syriërs bijvoorbeeld moeten niet in Nederland maar in Jordanië, Turkije en Georgië worden opgevangen. Maar ook in steenrijke golfstaten als Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten.

Opvang in de regio is veel goedkoper. Voor iedere asielzoeker die we hier opvangen kunnen we er een veelvoud opvangen in het buitenland. Dat is pas humaan. We kunnen daarvoor het noodhulpbudget gebruiken. Voorzitter, linkse partijen zijn emotioneel, mijn fractie is rationeel.

Mijn fractie wil dus geen asielopvang in Nederland. Daarnaast willen wij geen kansloze immigratie, maar een streng immigratiebeleid - net als in Australië. Alleen mensen die iets toevoegen aan onze samenleving zijn wat ons betreft welkom.

Zoals Pim Fortuyn zei: “we moeten niet dweilen met de kraan open”. De integratieproblemen zijn al groot genoeg. De oververtegenwoordiging van niet-Westerse allochtonen in de bijstand en criminaliteit leidt tot hoge kosten. De massale immigratie vanuit niet-Westerse landen erodeert bovendien onze Westerse kernwaarden: de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen, de scheiding van kerk en staat en de vrijheid van meningsuiting.

Voorzitter, VVD-premier Rutte en VVD-staatssecretaris Dijkhoff durven hun vingers niet te branden aan het VVD-asielvoorstel. Het blijkt dus de zoveelste natte VVD-wind.

Voorzitter, niet de VVD maar de PvdA is de baas in deze coalitie. De letters V-V-D staan inmiddels voor Vrienden Van Diederik.

Dank u wel.